UA-97011265-1) google-site-verification: google8f8031dbe4905539.html

Page content

article content

Energie besparen, alle mogelijkheden om duurzaam te wonen

Duurzaam wonen 

Tegenwoordig word het steeds belangrijker om duurzaam te leven. Zo hoog mogelijk rendement uit de halen, maar ook zo min mogelijk verspillen. Energie besparen staat dan ook hoog in het vaandel. Deze ontwikkeling is niet alleen erg goed voor je portemonnee maar ook voor je gezondheid. In oude apparaten waar geen rekening wordt gehouden met duurzaamheid, zijn slecht voor je gezondheid maar ook voor het milieu.

Energie besparen is niet moeilijk

Er zijn erg veel mogelijkheden op de markt om je woning zo duurzaam mogelijk te maken en energie besparen. Hier willen wij je wegwijs in maken, en je begeleiden naar de juiste keuzes die bij jouw woon en leefsituatie passen. Ook is er voor elk budget een mogelijkheid om een product aan te schaffen, die aan de andere kant geld zal opleveren/besparen.

Alle producten die je helpen om je woning zo duurzaam mogelijk te maken hebben wij voor je op een rijtje. Energie besparen met alle voordelen op een rijtje. Je vindt alle informatie bij elkaar zodat je zo makkelijk mogelijk kunt bekijken wat voor jou een oplossing zal zijn. Naast een website vol waardevolle informatie, bieden wij jou ook de kans om een advies te ontvangen die past bij jouw situatie.

Wij beschikken over de juiste kennis en vakkundigheid. Op deze manier kunnen wij je niet alleen voorzien van informatie, maar wij kunnen ook alles voor je regelen en plaatsen. Je hoeft er zelf dus niets voor te doen, en op het moment dat wij de woning verlaten kan je direct genieten van een verbeterd wooncomfort.

Wil jij ook een duurzaam en gezond leven leiden, en daarnaast flink energie besparen en geld? Dan hebben wij voor je de juiste middelen om je hierbij te helpen.

Subsidies

Omdat de overheid je wilt stimuleren om duurzamer te leven, worden op meerde producten subsidies vrijgegeven. Denk hierbij aan: je woning isoleren, een pelletkachel en voorheen de zonnepanelen.

Helaas wordt niet op alles subsidie gegeven, maar de producten waar dit niet mogelijk is leveren je evengoed geld op. Doordat veel producten duurzaam worden, leveren ze uiteindelijk meer op dan de investering die je er eenmalig voor moet doen.

 

Inhoudsopgave

 1. Radiator Ventilator
 2. Windmolen
 3. Isolatie Glas
 4. Woning Isolatie
 5. Advies woning isolatie
 6. Pelletkachels
 7. Airco’s
 8. Zonnepanelen
 9. LED-Verlichting

 

Energie besparen met een Radiator Ventilator

Geeft je radiator niet voldoende warmte af?

energie besparen met Radiator ventilator

Het is voor veel mensen herkenbaar; je zit op de bank, vlakbij het raam, en je voelt kou. Dit betekend dat de warmte van je radiator niet snel genoeg van je radiator word afgehaald. De convectie doet dan niet optimaal zijn werk. In een convectorput blijft de warmte vaak hangen, en verspreidt zich niet door je woning. Het gevolg hiervan is dat je de CV steeds hoger gaat zetten om de woning sneller op temperatuur te krijgen, maar dit is niet nodig.

De Radiator Ventilator biedt dé oplossing.

Door de ventilatoren wordt de warmte geforceerd de woning ingebracht. Op het moment dat de radiator ventilator opmerkt dat de temperatuur van de radiator stijgt gaat de ventilator automatisch aan, en zal hij de warmte je woning in forceren. Zo is de woning sneller op temperatuur, en hoeft de CV dus niet onnodig lang aan. Energie besparen gaat dus steeds makkelijker.

De radiator ventilator is voor alle soorten radiatoren geschikt. Denk aan je convectorput, radiatoren met ombouw, groot & klein. Alle modellen zijn eenvoudig zelf te monteren door zijn magnetische pootjes kan iedereen de radiator ventilator eenvoudig onder de radiator klikken. Radiator ventilatoren zijn volledig geruisloos, je zult er geen overlast van hebben. De radiator ventilatoren zitten onder de radiator bevestigd en zo zijn ze dus ook niet te zien. Dat betekend dat ze voor iedere woning geschikt zijn, modern of klassiek.

Hoeveel radiator ventilatoren heb je nodig?

Dat is afhankelijk van de lengte van de radiatoren en de oppervlakte van je woning. Er zijn pakketten verkrijgbaar die je het gemak bieden om bijvoorbeeld 3 radiatoren aan elkaar te verbinden. Zo haal je het hoogste rendement uit de radiator ventilatoren. Het wooncomfort zal direct verbeterd zijn.

Geen ingewikkelde montages of ingrepen aan je woning. Een eenvoudig magnetisch kliksysteem zorgt ervoor dat je snel aangename temperaturen hebt in je woning. Milieubewust, makkelijk en snel geld besparen. Bekijk alles over dit product>>

Windmolen

In Nederland waait het eigenlijk altijd, helemaal aan de kust is deze wind eigenlijk altijd voelbaar. Er is eindelijk een manieenergie besparen en opwekken met een Kleine windmolen / windturbiner gevonden om deze wind nuttig te maken, zelfs voor particulieren. Je ziet ze vaak staan, op grote velden, hele grote hoge windmolens. Eigenlijk zie je de windmolens ook bijna altijd draaien, dat is heel erg positief. Deze windmolens leveren heel veel stroom op voor gebieden in Nederland.

Wil je een windmolen zelf aanschaffen?

Je kunt tegenwoordig zelf een windmolen aanschaffen, als particulier maar ook als bedrijf. Heb je niet veel ruimte, maar wil je wel een windmolen plaatsen? Dat kan. De afmetingen van de windturbine zijn: Ø 100 cm – 150 cm hoog, en heeft een gewicht van maar 120kg. Dit geeft de mogelijkheid om hem op diverse plaatsen te monteren, bijvoorbeeld; op de grond, een plat dak of in een open veld. Energie besparen en opwekken was nog nooit zo makkelijk.

Hoe werkt een kleine windmolen?

Door de verticale opbouw van de windmolen, vangt hij elk zuchtje wind op. Met de windmolen wek je groene energie op en dat is erg milieubewust. Het vermogen van de kleine windmolen is 500 Watt. Je hebt 2 jaar garantie op de windmolen, dus je kunt zonder zorgen groene stroom opwekken.

De wieken kan je voorzien van reclame van je bedrijf, of gewoon een leuke tekst. Dit kunnen wij voor je realiseren of je kan er zelf leuke stickers, of bedrijfsinformatie op plakken. Het is opzichtelijk reclamebord. En levert ook nog eens continu stroom op. Bekijk je investering>>

De windturbine heeft een stille werking, en is daarom geschikt om dichtbij de woning of het bedrijf te plaatsen. Als je ligt te slapen draait de windmolen ook door, en zal je dus slapend bezig zijn met geld besparen en verdienen.

Isolatie glas

De warmte die je in de woning produceert moet wel in de woning blijven. Ook op het moment dat Nederland zomerse temperaturen gaat aannemen, is het ook wel fijn als je woning koel blijft. Daarom is het belangrijk om je woning zo goed mogelijk te isoleren.

Isolatie glas is hiervoor een goed begin. Naast het feit dat je woning minder warmte zal verliezen, blijven ook de geluiden buiten. Dit is een mooi bijkomend voordeel, je woning zal veel stiller zijn en dit is direct merkbaar. Door de goede isolatie kunt u flink energie besparen.

Wat is isolatieglas?

Isolatieglas word in de volksmond ook wel dubbelglas genoemd. Dubbelglas bestaat uit 2 glasplaten met daartussen een ruimte. Om nog beter te isoleren zijn er meerdere soorten isolatieglas:

 • HR+ glasenergie besparen met Isolatie glas / dubbel glas
 • HR++ glas
 • HR+++ glas
 • Zonwerend glas

Wat is HR+glas?

De HR-glas (HR –  Hoog Rendement) varianten hebben een dubbel of drievoudig rendement. Het HR++ glas heeft de beste isolerende werking en bespaard daardoor ook het meeste op energiekosten. HR++ glas bestaat uit 2 glasplaten met daartussen een ruimte, deze ruimte is opgevuld door edelglas, meestal Argon. Door de dunne metaalcoating die aan de binnenkant van de glasplaat is aangebracht, laat hij zonnewarmte naar binnen maar kaatst de warmtestraling terug. Dus energie besparen, en een beter wooncomfort ervaren.

Omdat elke woning anders is, en er veel verschillende soorten isolatie glas zijn, is er geen vaste prijs. Geef uw wensen aan, en wij verzorgen voor u een passende offerte>> op maat.

Energie besparen door middel van Woning Isolatie

Waarom zou ik mijn woning laten isoleren?

Energie besparen en geld besparen energie besparen met Woning isoleren / isolatie NatuurlijkBesparen.nlhoeft niet moeilijk te zijn. Als de warmte die je produceert niet direct je woning verlaat blijft de warmte langer in je woning, en hoef je dus minder te stoken. Dit bespaard geld, maar lever naar loop van tijd ook geld op. Hoe beter je woning is geïsoleerd, en hoe duurzamer je warmte produceert, hoe meer het bespaard. Ook zal de woning met zomerse temperaturen koeler blijven.

Vaak zijn woningen erg vochtig, tijdens het douchen, koken en zelfs ademen komt er tussen de 5-15 liter vocht in een woning. Door de woning goed te isoleren, en te ventileren zal dit sterk afnemen. Een vochtige woning verbruikt aanzienlijk meer extra stookkosten. Ook zal er sneller schimmel in je woning zijn door vocht, en dit is erg slecht voor je gezondheid.

Door je woning goed te isoleren houd je geluiden van buiten ook echt buiten. Het zal hoorbaar rustiger zijn in je woning.

Kortom, na het isoleren van je woning ervaar je direct een prettiger wooncomfort en je zult direct energie besparen.

Er zijn verschillende manieren om je woning goed te isoleren. Je kunt om het effect van de isolatie te ervaren in je woning ervoor kiezen om eerst, bijvoorbeeld je spouwmuur te isoleren. Welke isolatie bij jou past in afhankelijk van je woning. Wellicht is er al iets goed geïsoleerd. Wij kunnen dit allemaal voor je nagaan.

Welke mogelijkheden woning isolatie zijn er?

Spouwmuur isolatie

Een spouwmuur zijn 2 muren tegen elkaar, met een ruimte ertussen.

Hoe gaat het isoleren van spouwmuurisolatie in zijn werk?

Er woning kleine gaten in de muur gemaakt, die vervolgens worden vol gespoten met EPS parels. Dit proces word eenvoudig uitgevoerd, en zal geen schade geven aan je woning. Het word relatief snel uitgevoerd, en je merkt direct verbetering op. EPS parels zijn de beste spouwmuurisolatie materialen, en heeft een ecologisch verantwoord karakter. Deze parels blijven lang op de juiste plaatst zitten, zo kunt u zo lang mogelijk genieten van een goed geïsoleerde spouwmuur. Dit zal snel veel energie besparen.

Wat kost het isoleren van mijn spouwmuur, en wat levert het op?energie besparen met Spouwmuur isolatie

Prijzen om je spouwmuur te vullen, variëren tussen de €800 en €2000, afhankelijk van de grootte van je woning en de grootte van de spouw.

De besparing na de spouwmuur te hebben geïsoleerd, is tussen de €210 en €800 euro, dit is ook afhankelijk van de grootte van je woning.

In de vorm van subsidies stimuleerd de overheid isoleren, door het vrijgeven van landelijke subsidies. Dit is natuurlijk erg fijn, als je het rendement van je woning zo hoog mogelijk wilt maken. Je kunt al 30% energie besparen.

 

Vloer isolatie

Vloer isolatie word aangebracht in de kruipruimte, tegen het plafond. Dit zorgt ervoor dat de vloer in je woning minder koud aanvoelt, en je zult geen koude voeten meer hebben. Door het aanbrengen van vloerisolatie verdwijnt ook het meeste vocht uit je woning, en zullen nare geurtjes verleden tijd zijn. Ook zul je veel energie besparen, en dit dan leiden tot geld besparen.

Is vloerisolatie nodig bij vloerverwarming?energie besparen Vloer isolatie

Als je woning voorzien is van vloerverwarming, is vloerisolatie een echte must. Met vloerisolatie haal je het hoogste rendement uit je vloerverwarming. Vloerisolatie wordt op locatie op maat gemaakt, zodat er geen naden en kieren zijn. De werkzaamheden worden, snel en vakkundig uitgevoerd, zodat je geen overlast zult ervaren.

Na het aanbrengen van de vloerisolatie zal je direct het verbeterde wooncomfort merkbaar zijn, ook zul je flink energie besparen.

Naast de voordelen, als geen vocht, geen nare geuren en minder kou, levert het vooral besparing op.

 

Kruipruimte isolatie

 

Last van schade of roest op het leidingwerk?

Veel mensen weten niet wat er in de kruipruimte gebeurd. Echter wordt op den duur wel geconstateerd dat er roest op de leidingen komt, en hierdoor komt er sneller schade aan het leidingwerk. Dit komt door de overmatige vochtontwikkeling in je kruipruimte. Het is daarom handig om de kruipruimte te voorzien van de juiste isolatie. Dit bespaard direct geld zodat je niet onnodig leidingen hoeft te vervangen, of dat er nare problemen optreden in de woning. Energie besparen levert geld op, en daarom is goede isolatie cruciaal voor de energiekosten die je hebt.

Heb je ongedierte en/of nare geuren in de woning?

Als de kruipruimte niet of nauwelijks is geïsoleerd zal er veel vocht en schimmel ontwikkeld worden. Het gevolg hiervan is dat het een prettige leefomgeving is voor ongedierte, en nare geuren. Hier wil je natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Ook heeft veel vocht in de woning een slechte invloed op je gezondheid. Vooral voor reuma, astma en allergische patiënten is dit een nare ervaring. Na het aanbrengen van kruipruimte isolatie zal de gezondheienergie besparen met Kruipruimte isolatied in veel gevallen sterk verbeteren.

Laat daarom je kruipruimte goed en vakkundig isoleren, en ervaar alle voordelen hiervan. Ook ben je direct af van de koude vloer, waar je al snel kennis mee maakt zodra je de begane grond betreed.

Wil jij een betere gezondheid, langere levensduur van de leidingen, en geen vocht, vieze geuren of ongedierte?
Laat dan snel je kruipruimte isoleren. Het is een milieubewuste investering, en energie besparen gaat makkelijker dan ooit. Ervaar direct een beter wooncomfort.

 

Dak isolatie

Het is altijd koud in de slaapkamer?

De warmte op de bovenverdieping kan erg snel verdwijnen, en wel door het dak. Het gevolg hiervan is dat je steeds vaker en langer de woning moet verwarmen, dit is natuurlijk zonde van de stookkosten. Hierdoor krijg je steeds hogere energiekosten, en dat is niet nodig.

Warmte stijgt op dus zal ook de begane grond snel weer afgekoeld zijn.

Wat is de beste manier op je dak te isoleren?

Wij beschikken over een nieuwe techniek waarbij het isolatiemateriaal onder de dakpannen wordt aangebracht. Je hebt dan wel het hoge rendement van de isolatie, maar geen werkzaamheden in huis, omdat de isolatie vanaf de buitenkant word aangebracht.

Last van rottend hout in je woning?energie besparen met Dak isolatie

Door slechte isolatie in de woning, zal er veel vocht ontstaan, en helemaal in het dak kan dit grote problemen veroorzaken. Het zorgt er namelijk voor dat het houtwerk in de woning snel verrot. Dit kan grote gevolgen hebben, zoals bijvoorbeeld al het houtwerk vervangen. Als dit verrotte houtwerk geen les voor je is geweest, en je vervolgens niet je woning gaat isoleren, zal je binnen de kortste keren weer het houtwerk moeten vervangen. Te veel vocht in je leefomgeving zal na verloop van tijd problemen geven met je luchtwegen. Dat is niet de bedoeling, helemaal niet als het simpel te verhelpen is.

Daarom is het voor zowel je portemonnee als je gezondheid verstandig om je dak te laten isoleren. Voorkom dat je continu moet stoken om een aangename temperatuur in je woning te hebben, en laat je dak isoleren.

Advies bij woning isolatie

Weet je niet waar je moet beginnen, of wat geschikt is voor je woning?

Wij helpen je graag met het kijken naar de juiste oplossing. Met een vakkundig bouw oog wordt er gekeken naar je woonsituatie. De combinatie van jouw wensen en de vakkundige beoordeling, komen we samen met jou tot een passend plan.

Wat zijn de voordelen van woning isolatie?energie besparen met isolatie Koud in huis

 • Binnen 1 dag is er een vorm van isolatie uitgevoerd.
 • Niet slopen of verbouwen
 • 10 jaar garantie op de werkzaamheden
 • Vakkundig, jarenlange ervaringen
 • Geld besparen

 

Voor zowel alle vormen van woning isolatie, is er iets passend voor elke woning. Het is alleen met het blote oog niet te zien waar de woning wel al voldoende is geïsoleerd. Wij willen jou graag helpen om alle mogelijkheden in kaart te brengen. En er voor de zorgen dat je het hoogste rendement uit je woning haalt, en hierdoor zo min mogelijk stookkosten zult gaan betalen.

Geen vieze geuren, ongewenst ongedierte, en vocht meer in je woning. Alle klanten zijn direct blij nadat ze ervoor gekozen hebben om hun woning te isoleren, de gezondheid verbeterd en zij worden nog blijer na het zien van de jaarafrekening van hun energieleverancier. De kosten gaan direct naar beneden.

Wij verzorgen voor je een passende offerte, en zorgen voor een professionele afhandeling.

Flink energie besparen met Pelletkachels

Wat is een pelletkachelenergie besparen met Pelletkachels ?

Een pelletkachel is een kachel die op pellets stookt. Pellets zijn samengeperste houtkorrels die gemaakt zijn van schoon hout. De pelletkachel is in te stellen op de temperatuur die jij wilt. Op het moment dat deze temperatuur is bereikt zal hij op een laag pitje gaan stoken, en dus niet meer verbruiken dan nodig. Dit is de reden dat een pelletkachel een zuinige manier van verwarmen is.

Door het blaassysteem dat in de pelletkachel is verwerkt bereikt je woning sneller de gewenste temperatuur.

De pelletkachel werkt volledig automatisch. Op het moment dat je de kachel aanzet, door middel van de afstandsbediening, voert de kachel automatisch pellets aan, en die worden door de gloeikaars tot ontbranding gebracht. Als de pelletkachel warm genoeg is, zal het blaassysteem automatisch activeren en de woning in verspreiden. Er zijn verschillende mogelijkheden omtrent het blaassysteem: hoog blazen, laag blazen of beide. Ook zijn er enkele modellen die helemaal niet blazen. Het blaassysteem is gemakkelijk zelf te regelen met de afstandsbediening.

Als de woning de gewenste temperatuur heeft kun je er voor kiezen om de kachel uit te zetten. Ook dit werkt volledig automatisch en de pelletkachel zal zichzelf terug koelen.

Hoe moet ik mijn pelletkachel schoonmaken?

Wat je zelf aan de kachel dient te doen is het schoonmaken van de kachel. Dat wil zeggen: uitzuigen. Bijna alle kachels zijn voorzien van een aslade die je zo nu en dan moet uitzuigen. Het raampje is eenvoudig schoon te maken, met een beetje water en keukenpapier.

Één keer per jaar is het van belang dat de pelletkachel volledig word uitgezogen. Dat houdt in dat de pelletkachel helemaal even uit elkaar moet. Het volledige rookgaskanaal dient gereinigd te worden. Dit klinkt ingewikkeld maar is makkelijk zelf uit te voeren, natuurlijk krijgt u hiervoor wel de juiste instructies.

De pelletkachel is een duurzame manier van verwarmen. Je zal je radiator ook niet meer aan hoeven, en zo bespaar je aanzienlijk op je stookkosten.

Er zijn diverse designs, en in iedere prijsklasse is een geschikte pelletkachel te vinden.

Welk vermogen pelletkachel je nodig hebt is afhankelijk van de oppervlakte van je woning. In principe kan je de rekensom: 10m2 staat voor 1Kw vermogen. (80m2 = 8Kw)

Heb ik een schoonsteen nodig voor een pelletkachel?energie besparen met een pelletkachel met Rookgasafvoer

Een pelletkachel heeft geen schoorsteen nodig. Het is voldoende om de pelletkachel aan te sluiten op een rookgaskanaal. Een rookgaskanaal kan in iedere woning worden toegepast. Er word een gat in de muur gemaakt, op de gewenste plek, en vervolgens worden de kachel en het rookgaskanaal hierop aangesloten. Deze worden ten alle tijden netjes afgewerkt door de monteur.

Omdat de overheid de aankoop van de pelletkachel wilt stimuleren hebben ze een subsidie vrijgegeven. Op bijna iedere pelletkachel is een subsidie te verkrijgen van €500,-. Zo heb je al een pelletkachel van 6kw, voor €499,-.

Eenvoudig en duurzaam verwarmen, en ook nog geld besparen. Alle modellen zijn de bekijken op de website.

Airco’s

Het is niet prettig als het warm buiten is, en zodra je woning binnenkomt het ook daar veel te warm is. Om je woning een aangename temperatuur te geven kan een airco je helpen. Een airco plaatsen kan een enorm gedoe geven, je moet namelijk een unit buiten plaatsen.

Wil je een airco plaatsen zonder buitenunit?

Dit is tegenwoordig niet meer nodig, je kunt een airco in je woning plaatsen zonder buitenunit. Deze airco’s hoeven ook niet meer gevuld te worden met gevaarlijke stoffen. Een bij komend voordeel van de nieuwe technieken van de airco’s is dat hij zowel kan verwarmen als koelen.

Kan ik een airco zelf monteren?

Er is geen monteur nog om de airco te plaatsen, dit kan je eenvoudig zelf doen. De airco zonder buitenunit werkt direct vanuit de doos. Geen moeilijk gedoe.

Wil je een energiezuinige airco?

Voor elke oppervlakte is een geschikt model te vinden. Er zijn verschillende vermogens verkrijgbaar, zo is een airco voor iedere ruimte geschikt, en zal de airco dus alleen zijn  noodzakelijke stroom verbruiken en de ruimte snel op de gewenste temperatuur brengen. Ook beschikt de airco over een zuinig energielabel A+.

Je kunt voor een staand model kiezen, of een hangende airco. Afhankelijk van je wensen, en de mogelijkheden in je woning, is er altijd een oplossing. Je krijgt standaard 2 jaar garantie, dus niets staat meer in de weg om je wooncomfort te verbeteren, en in een aangename temperatuur te leven.

Het geluidsniveau is er laag, de airco zal geen stoorzender zijn in de ruimtes.

energie besparen met airco

Airco zonder buitenunit

Kan ik ook een airco aanschaffen met buitenunit?

Een airco met een buitenunit aanschaffen is ook mogelijk. De aanschafprijs van dit product ligt lager als een airco zonder buitenunit. Airco’s met buitenunit dienen te worden geplaatst door een monteur die bevoegd is om met Freon te werken. Deze koelvloeistof mag niet iedereen zomaar in zijn bezit hebben. Het is dus belangrijk om een goede overweging te maken of je hem zelf wilt plaatsen, of wilt laten plaatsen.

De airco’s met een buitenunit zijn geluidloos en hebben een lange levensduur. Ze zijn standaard uitgevoerd met een afstandsbediening, en hebben ook het energielabel A+.
Je kunt ook kiezen voor 1 buitenunit, en 2 wandmodellen in de woning. Dit is een compleet pakket. Zo kun je nog meer ruimtes koelen en verwarmen met maar 1 buitenunit. Ook de airco’s met buitenunit zijn te verkrijgen is verschillende vermogens. Je kunt ruimtes tussen de 30m2 – 80m2 koelen of verwarmen.

Energie besparen en opwekken met Zonnepanelen

Het is heerlijk als de zon schijnt, mensen lachen, en genieten van frisse versnaperingen op het terras. Maar hoe heerlijk zou het zijn als de zon iets voor je op gaat leveren? Je hebt ze vast al wel eens gezien: zonnepanelen. Zonnepanelen zijn in opkomst, want ze besparen je al snel honderden euro’s per jaar. Ze leveren groene energie op, zodra de zon schijnt.

Omdat de zonnepanelen door veel mensen wordt gezien als een goed bespaarmiddel, worden er heel veel zonnepanelen geproduceerd. De techniek verbeterd, en die heeft het grote voordeel dat de prijzen van zonnepanelen hierdoor dalen.

Wil je energiezuinig sparen?

Sparen is wordt je steeds moeilijker gemaakt, de rentes dalen. Door het plaatsen van zonnepanelen op je dak, laat je je spaargeld geld opleveren op het dak. Dit is een mooie manier om minder geld uit te geven aan dure stroom, en geld te besparen en uiteindelijk te verdienen.

energie besparen met Zonnepanelen zonnepv.nl

Zonnepanelen op een schuin dak

Zijn zonnepanelen mogelijk op mijn dak?

Zonnepanelen zijn mogelijk op zowel een schuin dak, als een plat dak.  Om het rendement van je zonnepanelen zo hoog mogelijk te maken is het verstandig de zonnepanelen naar het zuiden te richten, hier vangen ze de meeste zon. Door de nieuwe technieken is het echter niet nodig om perse alle panelen in de volle zon te leggen, ze hebben tegenwoordig al genoeg aan licht. Het levert niet het meeste op, maar wel voldoende.

Op een plat dak worden de zonnepanelen verzwaard, omdat ze los staan, zo kan de wind de panelen niet van zijn plaats halen. Een schuin dak is anders, de zonnepanelen worden aan het dak bevestiging.  Er is geen kans op verschuiven of vallen, het is 100% veilig.

Wat doet een omvormer bij zonnepanelen?

Je kunt ieder enkel paneel voorzien van een omvormer. Deze zorgt ervoor dat het schaduwverlies word opgeheven. Bij een zonnepanelen pakket zonder omvormer leveren ze het aantal watt terug van de laagste opbrengst. Dus op het moment dat er 1 paneel in de schaduw ligt, levert de rest hetzelfde op. Of je nu in de zon liggen of niet. Daarom kan het handig zijn als je kans heb op schaduw op je panelen, om ieder paneel van een omvormer te voorzien.

De omvormer bij zonnepanelen pakket zorgt ervoor dat gelijkstroom wordt omgezet naar wisselstroom.

Een offerte aanvragen is eenvoudig, zo krijg je direct een offerte op maat

LED-verlichting

Vroeger waren alle woningen voorzien van gloeilampen, meteen veel en fel licht. Daarna werd de spaarlamp geïntroduceerd, heel lang wachten op een beetje licht in de ruimte, maar ze bespaarde wel. Nu is de Ledverlichting in opkomst, direct voldoende licht, en ook nog besparen. Een goede combinatie van de gloeilamp en de spaarlamp, maar dan net even anders.

Gaan led lampen lang mee?

Led lampen gaan heel lang mee. Over het algemeen tussen de 30.000-50.000 branduren, wat ongeveer gelijk staat aan 25 jaar. Dat maakt de investering in led lampen ook zo’n goede investering.

Doordat ledverlichting weinig energie verbruikt, kun je ongeveer 60% besparen, dat maakt de ledlamp ook zo milieubewust. Zo word een lamp die normaal 40 watt verbruikt, ineens 8 watt, dat is een grote besparing.

Is led verlichting veilig?

Led verlichting is heel erg veilig, doordat ze zijn ingepakt met een speciaal soort hard. Dit zorgt ervoor dat er geen ongelukken mee kunnen gebeuren, en dat ze zelfs op de meest gevaarlijke plaatsen gebruikt kunnen worden. Heel fijn om te weten dat er geen brandgevaar op de loer ligt, omdat ze ontzettend heet worden, want dat worden ze niet.

Comment Section

1 reactie op “Energie besparen, alle mogelijkheden om duurzaam te wonen


Door BestLiza op 6 augustus 2019

I see you don’t monetize zonnepv.nl, don’t waste your traffic, you can earn additional bucks
every month with new monetization method.
This is the best adsense alternative for
any type of website (they approve all sites), for more details simply search in gooogle:
murgrabia’s tools

Plaats een reactie


*


background: rgba(255, 255, 255, 0.73);