arrow_drop_up arrow_drop_down

Isolatieglas

Comfortabel wonen met gelijkmatige warmte

Dubbel glas NatuurlijkBesparen.nl
Raampartij Natuurlijkbesparen.nl

Isolatieglas

Isolatieglas is een steeds meer gebruikte glassoort in Nederland. Dit wordt ook wel vaak dubbelglas genoemd. Met warmte-isolerend glas houdt u, t.o.v. enkelglas, geluid en de kou buiten en kunt u flink op de stookkosten besparen. Met gewoon isolatieglas ten opzichte van enkelglas, kan het jaarlijkse gasverbruik van een gemiddeld huishouden met 24 m3 per m2 glas worden gereduceerd. Op 1m2 beglazing is dat al snel € 12,- 

Isolatieglas isoleerd 5x beter dan enkelglas.


Onder isolerend glas vallen alle soorten glas die beter isoleren dan enkel glas. Isolerend glas bestaat uit twee, soms drie, glasplaten met daartussen een ruimte, de zogeheten spouw. Tegenwoordig wordt in plaats van gewoon dubbel glas vaak isolerend glas gebruikt met dubbel of drievoudig hoog rendement glas (HR++ en HR+++).


Hieronder alle soorten isolerend glas op een rij:

  • Standaard isolatieglas
  • HR+ glas
  • HR++ glas.
  • HR+++ glas (drievoudig glas)
  • Zonwerend glas
  • Veiligheidsglas
  • Brandwerendglas

Je kan er ook voor kiezen om eerst de grootste ruiten en de ruiten van de ruimten waar het meest gestookt wordt te vervangen zoals de keuken en de woonkamer. Hierdoor zal je de grootste besparing al behalen.

Kan isolatieglas ook bij dunne ramen?

Ja hoor dat kan. 

Soms zijn de ramen helemaal nog niet aan vervanging toe dus waarom dan vervangen?


Hoe plaats je isolatieglas in dunne ramen?

De spouw, de ruimte tussen de twee glasplaten wordt dan iets kleiner. Het vast zetten van de beglazing gebeurt dan door zogenaamde opdeklatten. Deze latten vervangen de normale glaslatten die in de sponning gemonteerd zaten.


Indien je het wens kunnen wij ook nieuwe ramen leveren en monteren. 

Wel zo handig alles in een hand.

Meer informatie over isolatieglas

Hoog rendement

HR staat voor Hoog Rendement. HR++ glas heeft de sterkst isolerende werking en levert daarvoor de hoogste energiebesparing op. HR++ glas is ook het duurst in aanschaf. Wellicht dat u in aanmerking komt voor subsidie


Wat is HR++ glas?

Net als standaard isolatieglas bestaat HR++ glas uit twee ruiten met daartussen een spouw. Deze spouw is gevuld met een edelgas, meestal Argon. Het bijzondere aan HR++ glas is de flinterdunne metaalcoating die op één van de ruiten aan de binnenkant is aangebracht. De coating laat de zonnewarmte door naar binnen maar kaatst de warmtestraling die van binnen komt terug. Dit bespaart energie en zorgt voor een beter wooncomfort.


Montage isolatieglas 

Voorafgaand aan de montage worden de ruitmaten opgemeten door een gecertificeerd glaszetter en uw wensen doorgenomen. Dan wordt de beglazing besteld. Bij de montage worden loopvlakken beschermt met afdekmateriaal.

Bestaande beglazing wordt verwijdert en afgevoerd. 
De montage wordt uitgevoerd door een lokaal glaszet-bedrijf.  

Kortom, u kunt zorgeloos genieten van uw nieuwe beglazing.


Voordelen isolatie glas NatuurlijkBesparen.nl

Kan ik subsidie krijgen op isolatieglas?

Het is moeilijk om te achterhalen of er subsidie op isolatieglas is. Wij kunnen voor je achterhalen of op jou adres een subsidieregeling van toepassing is.

Het is mogelijk om te besparen op de energierekening als je voor isolatieglas kiest en met een subsidie is het zeker nog aantrekkelijker. Natuurlijk is de besparing afhankelijk van de grootte van de woning en het oppervlak van het aan te brengen isolatieglas. Vroeger kon men een subsidie van de Rijksoverheid krijgen, maar die regelingen zijn in de afgelopen jaren flink afgenomen.


  • Vaak is er wel een lokale subsidie. Contoleer of u hiervoor in aanmerking komt. 

Ben je overtuigt? Vraag vandaag nog een offerte aan

Wij werken uitsluitend met een lokale glaszetter. Hij heeft het glaszetten met de paplepel ingegoten gekregen. 

Netjes, vakkundig en evenentueel regelt hij ook het schilderwerk voor je.


Cookies