arrow_drop_up arrow_drop_down

Welke soorten gevelisolatie zijn er?

Soorten isolatie om de spouwmuur te vullen

Bijvullen 

 • Glaswolvlokken

 • Piepschuimbolletjes

 • Grafietparels

 • Spouwmuur na-isolerenSpouwmuur na-isoleren

  Na een aantal jaren kan het isolatiemateriaal in de spouwmuur gaan verzakken. Dit gebeurt met name bij platen glaswol en steenwol. De verzakking heeft als gevolg dat de gevel op sommige plekken niet meer geïsoleerd is. Dit is op te lossen door na-isolatie van de spouwmuur. Bij deze vorm van spouwmuurisolatie worden er gaatjes gemaakt in de voegen waardoor isolatiemateriaal naar binnen wordt geblazen. De methode werkt snel en is vrij effectief. De volgende materialen worden gebruikt:

  GlaswolvlokkenGlaswolvlokken

  Kleine stukken glaswol worden met een flinke kracht in de spouwmuur geblazen. Hiermee wordt de ruimte tussen de gevel en de binnenmuur opgevuld. De glaswol heeft een prima isolatiewaarde en is vrij goedkoop. Dit is supafil.

  PiepschuimbolletjesPiepschuimbolletjes

  Ook spouwmuurisolatie door middel van piepschuimbolletjes is een goede oplossing om de spouwmuur te isoleren. De bolletjes vinden makkelijk hun weg in de spouw en de ruimte is snel opgevuld. Het materiaal is goedkoop en je merkt al snel dat uw huis minder warmte verliest. De piepschuimbolletjes zijn erg licht en daardoor makkelijk te verwerken. Deze vorm van isoleren geeft bij het vervangen van kozijnen nogal eens problemen. De isolatie is niet verlijmt waardoor deze makkelijk uit de spouw zal lopen met een niet geisoleerd gedeelte tot resultaat.

  GrafietparelsGrafietparels

  Grafietparels zijn piepschuimbolletjes waaraan grafiet is toegevoegd. De isolatiewaarde ligt hiermee zo'n 20% hoger dan bij standaard piepschuimbolletjes. De grafietparels worden met lijm in de spouwmuur geblazen. De laag die ontstaat is waterafstotend, zeer solide en zal dus niet in elkaar zakken. De lijm die gebruikt wordt is niet schadelijk voor het milieu. 

  De meest toegepaste spouwmuurisolatie

  Het meest toegepast is de Grafiet parel. Deze geeft de hoogte isolatiewaarde tegen een kleine meerprijs.

  Deze kosten heeft u snel weer terug verdient.

  Cookies